Skip to content

FAQ  HANDLEIDING

Registreren en inloggen

Uitnodigingen van PM CRM worden per mail verzonden door de beheerder. Het aanmeldingsproces start zodra de gebruiker klikt op ACCEPTEER UITNODIGING. PM CRM is beveiligd met 2-staps verificatie (2FA). 

Stap 1: Invoeren gebruikersnaam (e-mailadres) en wachtwoord.

Stap 2: Invoeren unieke beveiligingscode. Deze code kan de gebruiker opvragen met een (mobiele) authenticatie tool. Deze genereert iedere 30 seconden een unieke code.


Het is ook mogelijk om een apparaat als ‘veilig’ aan te merken, hierdoor logt PM CRM direct in. Doe dit alleen als het apparaat nooit onbeheerd achtergelaten wordt.

VEELGESTELDE VRAGEN

  1. Mogelijk is de uitnodiging verlopen, de geldigheidsduur van de link is 7 dagen. Vraag een nieuwe uitnodiging aan bij de beheerder.
  2. Er is nog geen 2-factor authenticatie (2FA) ingesteld. Zie 2-staps verificatie instellen.
  3. Er is (per ongeluk) op NIET ACCEPTEREN geklikt. Vraag een nieuwe uitnodiging aan bij de beheerder.

Bij onderstaande foutmeldingen is er ingelogd via een verouderde link in de browser of vanuit een verouderde e-mail link. Ga naar http://sts.pmonline.nl of https://www.pmcrm.nl en klik op inloggen.
Installeer de WebApp voor optimaal gebruik.

Of bij deze melding: Uw klantaccount is geblokkeerd door Pro Management.

In plaats van de authenticator kunt u één van de 10 herstelcodes gebruiken, welke bij de eerste inlog zijn verstrekt. Indien u deze niet (meer) heeft, neem dan contact op met de beheerder om uw account te ontkoppelen.

Er wordt een nieuwe uitnodiging verzonden per mail, volg de instructie ‘Uitnodiging accepteren als nieuwe gebruiker’ en activeer een nieuwe authenticator.